Anahtar Kelime Analizi Nasıl Yapılır?

Anahtar Kelime Analizi Nasıl Yapılır?

Domain seçimi aşamasından içerik konusu aşamasına kadar doğru anahtar kelime seçimi arama motorlarında görünebilmeniz adına oldukça önemlidir?
Anahtar Kelime Analizi Nasıl Yapılır?
Genel Bloglar MveM 768

Anahtar Kelime Analizi Nasıl Yapılır?

Domain seçimi aşamasından içerik konusu aşamasına kadar doğru anahtar kelime seçimi arama motorlarında görünebilmeniz adına oldukça önemlidir? Peki, anahtar kelime seçimi nasıl yapabilir? Bu sorunun kısa ve net bir cevabı var aslında; anahtar kelime analizi yapmak!

Gerek domain al aşamasında gerekse de web sitenizdeki içerikleri oluşturma aşamasında anahtar kelime analizi çok büyük öneme sahiptir. Hedeflediğiniz anahtar kelimenin doğru seçilmesi sizi Google gibi arama motorlarında ön plana çıkarmasına katkı sağlayacaktır. Hem de tahmin edebileceğinizden de büyük bir katkısı var.

Anahtar Kelime Analizi Nasıl Yapılır?

Anahtar kelime analizi için sizlere birbirinde kolay ve farklı önerilerimiz olacak. Ancak daha detaylı bir analiz yapmak istiyorum diyorsanız ücretli analiz araçları mevcut ve listemize bu araçları da ekledik.

Ziyaretçi Gibi Düşünün!

Anahtar kelime analizi yapmadan önce projenizin amacına uygun doğru kelimeleri seçmeniz gerekmektedir. Bunun için ziyaretçi gibi düşünmeniz, nasıl arama yapardım sorusunu yanıtlayarak bir liste hazırlamanız gereklidir.

Size Verilen Önerileri Not Edin!

Hazırladığınız bu ilk liste üzerinden tek tek çalışma yapmaya başlayabilirsiniz. Listenizdeki arama sorgularını aratma zamanı geldi!

  • Google Arama Önerileri
  • Youtube Arama Önerileri
  • Google Trends
  • Ekşi Sözlük 
  • Forumlar

Bu belirttiğimiz yerlerde arama sorgularınızı yazarak size verilen diğer önerileri mutlaka not edin. Zira bunlar anahtar kelime analizi için doğruya en yakın sorguları size vermektedir.

Anahtar Kelime Analizi İçin Hazırsınız!

Elinizde upuzun bir liste oldu ancak bu listeniz henüz kullanıma hazır değil. Şimdi çok daha derin ve kapsamlı bir anahtar kelime analizi yapma aşamasına geldik. Bu aşama da ücretsiz anahtar kelime analiz araçları dışında ücretli anahtar kelime analiz araçları da kullanabilirsiniz.

Ücretsiz Anahtar kelime Analizi İçin Google Anahtar Kelime Planlayıcı

Google Ads üzerinden kullanabileceğiniz bu araç tamamen ücretsizdir. Anahtar kelimelerinizi 10 adeti geçmeyecek şekilde arama çubuğuna yazmanızın ardından size aranma hacimleri ve rekabet seviyesini gösteren hatta farklı anahtar kelime varyasyonları sunan bir liste karşınıza gelecektir.

Google Anahtar Kelime Planlayıcı tarafından sunulan anahtar kelimeleri dikkatlice incelemenizi ve aranma hacmi yüksek ancak rekabet düzeyi düşün en az 3 kelimeden oluşan önerileri not etmenizi tavsiye ediyoruz.

Ücretli Anahtar Kelime Analiz Araçları

Ücretli olarak sunulan anahtar kelime analiz araçları olarak en ön plana çıkanlar ahrefs, semrush ve ubbersuggest olmaktadır. Bu araçlar sizlere çok daha kapsamlı bir anahtar kelime analiz imkanı tanımaktadır. Hatta bu araçlar üzerinden rakip analizi yapmanız, web sitenizin içerik ve anahtar kelime durumlarını görmeniz mümkün olmaktadır.

Ücretli ve ücretsiz anahtar kelime analiz araçlarından hangisini kullanacak olursanız olun hem domain al aşamasında seçim yaparken hem site içi SEO çalışmanızda hem de içerik hazırlama sürecinde mutlaka kullanın. Web sitenize organik trafik kazanmanın, yeni müşterilere ulaşmanın en önemli adımı anahtar kelime analizidir.

Yayınlandı: Son güncelleme:
AlanadiSepeti © 2024
Çerezler.

Bu web sitesini kullanarak, çerezleri kullandığımızı otomatik olarak kabul etmiş olursunuz. Ne için?

Anladım