Site içi SEO Kriterleri Nedir, Nasıl Olmalı?

Site içi SEO Kriterleri Nedir, Nasıl Olmalı?

Gerçekleştireceğiniz proje ne olursa olsun domain seçiminden içerik girişi aşamasına kadar Site içi SEO kriterleri ve önemini göz ardı etme şansınız yok!
Site içi SEO Kriterleri Nedir, Nasıl Olmalı?
Genel Bloglar MveM 945

Site içi SEO Kriterleri Nedir, Nasıl Olmalı?

Gerçekleştireceğiniz proje ne olursa olsun domain seçiminden içerik girişi aşamasına kadar Site içi SEO kriterleri ve önemini göz ardı etme şansınız yok! Site içi SEO çalışmanız sizin arama motorlarında ki görünürlüğünüzü iyileştiren en önemli adım olacaktır.

Site içi Seo kriterleri arasında yer alan domain seçimi, site kurulumu, seo ayarlarının yapılması gibi ipuçları başlangıç aşamasında yapmanız gereken çalışmalar olacaktır. Ancak site içi SEO çalışmanızın can damarını oluşturan içerik süreci projenizin hayatını devam ettirmesinde devamlılık gerektiren bir süreçtir.

Site İçi SEO Çalışması İle Yükselişe Geçin!

Arama motorlarında ki varlığınızı optime etmek ve geliştirmek için sizlere bazı site içi seo kriterlerinden ve ipuçlarından bahsetmek istiyoruz. Bu kriterleri aşama aşama uygulamanızı ve düzenli olarak kontrol etmenizi önermekteyiz.

Site İçi SEO için Başlangıç Aşaması: Domain Seçimi

Domain al işlemi yapmadan önce seçmiş olduğunuz domainin olumsuz bir geçmişi var mı kontrol etmeniz ve hedeflediğiniz Pazar ile ilgili anahtar kelime içerdiğine dikkat etmeniz önemlidir. Domain alırken içeriğinde anahtar kelimenizi ya da markanızı barındırması size ek avantaj sağlayacaktır.

İnternet üzerinde milyonlarca domain satışı yapılıyor ve pek çoğu kısa süre içerisinde tarihin tozlu sayfalarına gömülüyor. Ancak bu süreçte bazı domainler uygunsuz içerikler ya da usuller kullanmış olabiliyor. Bu nedenle projenize ileride zarar vermemesi adına domain geçmişini kontrol etmeniz gereklidir.

Mobil Uyumlu ve Hızlı Tasarım

Web sitenizi kurarken mobil uyumlu bir site olmasında dikkat etmeniz gerekirken ayrıca hızlı olması da çok önemlidir. Bu aşama da hosting ve tasarım seçimi için dikkatli olmanızı öneririz.

SSL Sertifikası

Google başta olmak üzere arama motorları artık sitelerin güvenliğine büyük önem vermektedir. Bu sebeple mutlaka SSL sertifikası sahibi olmanız gereklidir.

Site Ayarları

Site ayarlarınızın eksiksiz olması durumunda arama motorları sitenizi ve içeriklerinizi doğru konumlandıracak özelliktedir. Site link yapısı doğru kurgulanmış olmalıdır. Sitenizin başlık ve meta açıklama kısımları eksiksiz doldurulmalı ve mutlaka hedef anahtar kelimenizi içermelidir.

Site İçi SEO da İçerik Kalitesinin Önemi

Az önce bahsettiğimiz tüm kriterler site kurulum aşamasında tek sefer yapmanız gereken işlemler olurken içerik konusu bulma, yazma ve içerik girişi aşaması siteniz var olduğu sürece yapmanız gereken site içi SEO davranışları olacaktır. Peki, site içi SEO için içerik nasıl olmalıdır?

  • İçerik konusu sitenizin ana konusuna uygun başlıklardan seçilirken mümkün olduğunca aranma hacmi olan anahtar kelimeler hedeflenmelidir.
  • İçeriğinizin başlığı dikkat çekici olmalı, içeriğiniz tamamen seo kurallarına uygun yazılırken okuyucuya bilgi verir özellikler taşımalıdır.
  • İçerik girişi yaparken mutlaka diğer içeriklerinize bağlantı sağlayacak iç linklemeler yapılmalıdır. Hatta içeriklerinize kaynak göstererek dış linkler vermeniz içerik güvenilirliğini arttıran faktör olacaktır.
  • İçeriklerinizde mutlaka video ya da görsel öğelere yer vermeniz ziyaretçilerinizin sitenizde daha fazla vakit geçirmesine olanak sağlar.
  • Düzenli olarak güncellenen bir siteniz olmasına dikkat etmeniz site içi SEO kriterleri arasında önemli bir yere sahiptir.
Yayınlandı: Son güncelleme:
AlanadiSepeti © 2024
Çerezler.

Bu web sitesini kullanarak, çerezleri kullandığımızı otomatik olarak kabul etmiş olursunuz. Ne için?

Anladım