IoT-Nesnelerin interneti Nedir?

IoT-Nesnelerin interneti Nedir?

Nesnelerin interneti, dünya üzerinde akla gelebilecek bütün nesnelerin internete erişerek Wifi ve Bluetooth gibi diğer cihazlarla iletişime geçmesini sağlayan teknolojiye verilen isimdir.
IoT-Nesnelerin interneti Nedir?
Genel Bloglar MveM 394

Nesnelerin interneti, dünya üzerinde akla gelebilecek bütün nesnelerin internete erişerek Wifi ve Bluetooth gibi diğer cihazlarla iletişime geçmesini sağlayan teknolojiye verilen isimdir. Diğer bir adı IoT olan uygulama kapsamında yer alan ürünler akıllı cep telefonları, tabletler, bilgisayarlar gibi birçok cihaz üzerinde çalıştırılabilmektedir.

Teknolojinin hızla gelişiyor olması her geçen gün yeni kavramların ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Meydana getirilen her bir yenilik insanlık için birçok kolaylığı beraberinde getirmektedir. Nesnelerin interneti konusu da adı yeni yeni duyulan kavramlardan birisi olmaktadır.

Nesnelerin İnterneti Ne İşe Yarar?

Nesnelerin interneti ne işe yarar konusu, son teknolojiye uygun olarak geliştirilen bu uygulamanın hangi amaç için kullanılacağını merak edenlerin sorduğu sorulardan biridir. IoT uygulaması bir ağ üzerinde yer alan nesnelerin diğer cihazlardaki ağlarda iletişim halinde olmasına yardımcı olan bir uygulamadır.

Haberleşme iletişimin yapılması ve bilgi alışverişinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi yine bu uygulama ile gerçekleştirilmektedir. Yine uygulama üzerinden teknolojik nesnelerin Bluetooth ve Wifi gibi cihazlarla bağlantısı kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Nesnelerin İnterneti Örnekleri

 

IoT uygulamasına örnek olabilecek ve günlük hayatta çeşitli kolaylıklar sağlayan birçok ürün yer almaktadır. Her bir ürün yenilen ve gelişen teknolojinin en iyi örnekleri arasındadır.

1.      Akıllı Robot Süpürgeler

Geliştirilen son teknolojik cihazlar ve ürünler el kullanmadan birçok işi yapabilmeye imkan tanımaktadır. Buna en güzel örneklerden biri olan akıllı robot süpürgeler Wifi ve Bluetooh ile temizlik yapma fırsatını sunmaktadır.

2.      Akıllı Klimalar

Akıllı klimalar akıllı ev sistemlerinin en çok tercih edilen ve en çok avantaj sağlayan ürünlerinden biridir. Gelişen teknoloji telefondaki uygulama ile ev dışında olunması durumunda dahi istenilen an klimayı açıp kapatma imkanı sağlamaktadır. Böylelikle faturadan da önemli ölçüde tasarruf etmek mümkündür.

3.      Akıllı Prizler

Teknolojinin hayatta sağladığı en önemli kolaylıklardan biri de güvenli bir ortam oluşturmasıdır. Üretilen akıllı prizler ile evde olunmasa bile uygulama ile yönlendirme yapılarak prizi uzaktan kontrol etmek mümkün olmaktadır. Hangi cihazın ne kadar enerji harcadığını da görebilmek mümkündür.

Nesnelerin interneti çağın en önemli buluşlarından biridir. Pek çok alanda sağladığı kolaylık ve tasarruf imkanı ile birçok kişi ve kurumun tercih ettiği uygulamalardan birisi olmaktadır.

Yayınlandı: Son güncelleme:
AlanadiSepeti © 2024
Çerezler.

Bu web sitesini kullanarak, çerezleri kullandığımızı otomatik olarak kabul etmiş olursunuz. Ne için?

Anladım